START
   
  BIOGRAFIE
   
  LINKS
   
  FOTOGALERIJ
   
  CONTACT
 
 
In 1988 deed Richard van Vliet op 23 jarige leeftijd auditie bij het wereldberoemde Utrechts Byzantijns Koor (U.B.K.) Richard werd aangenomen als bas. In de 16 jaar bij het U.B.K. is Richard uitgegroeid tot een vooraanstaand bas van het U.B.K. De mooie diepe lage stem heeft hij van nature meegekregen. Hij heeft deelgenomen aan diverse internationale reizen naar landen als BelgiŰ, Duitsland, Frankrijk, Denemarken, Canada, V.S., Oekra´ne, ItaliŰ, Zwitserland. Daarnaast heeft Richard van Vliet met het U.B.K. deelgenomen aan diverse opnames voor radio en televisie en heeft Richard aan diverse CD-opnames meegewerkt. Regelmatig zong Richard tijdens liturgieŰn en concerten solo partijen.

Richard beheerst naast het volledige Byzantijns slavische repertoire van het UBK ook een overvloed aan Oekra´ense folklorische liederen.

Enkele hoogte punten zijn de reis naar de Oekra´ene, een optreden in de Sint Pieter in Rome, de tournee door Canada en het optreden voor de president van de Oekra´ene.

Zijn lyrische Byzantijns Slavische stem werd gevormd door de vermaarde oprichter en dirigent van het U.B.K. dr. Myroslav Antonowycz.

Daarnaast is Richard van Vliet initiator/organisator van een reis naar Slowakije om de Oekra´ense pater dhr Pavlov Kohut muzikaal te ondersteunen. Het wijden van een priester en diverse andere missen volgens de Byzantijnse rite stonden op de agenda.

Richard van Vliet is sinds 2003 zijn repertoire aan het verruimen door instuderen van diverse rollen van opera's. Zo heeft hij aria's gezongen uit:

Don Carlos, Verdi: Philipo II
Ill Barbiere di Siviglia, Rossini: Don Bastillio
 
Macbeth, Verdi: Banquo

Liederen:
Schubert, Wolf en Schuman

Dhr. Pieter van den Berg is de zangcoach van Richard van Vliet.
Pieter van den Berg was tussen 1954 en 1995 een zeer gewaardeerd concert- en operazanger en houdt zich nu bezig met het begeleiden van nieuwe talenten.

Mei 2006 heeft hij Masterclasses gevolgd onder begeleiding van Jacques Wijnen en de Belgische Bariton Antoon Heack
 
 
Bas gezocht:
Telefoon nummer
: 0031(0)735216306
E-mail Adres : info@richardvanvliet.nl
Post Adres : Richard van Vliet
: Saffierborch 2 5241 LN Rosmalen